Полиция отклонява движението, но не се намесваСтопани от Сливенско и

...
 Полиция отклонява движението, но не се намесваСтопани от Сливенско и
Коментари Харесай

Свиневъди блокираха пътя Сливен-Ямбол

 Полиция отклонява придвижването, само че не се намесва

Стопани от Сливенско и Ямболско блокираха пътя Сливен-Ямбол до село Крушаре с гледище страната да не погубва поминъка им, като избива свинете, отглеждани в персонални стопанства. Въпреки че нямат позволение за митинг и обсада на пътя, полиция отклонява придвижването, само че не се намесва, с цел да изгони протестиращите от пешеходните пътеки.

Хората се заканват, че това няма да бъде последният им митинг, а ще продължат да бранят животните си по всевъзможен метод.

Протестиращите упорстват за среща с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и премиера Бойко Борисов. В момента Танева се среща с протестиращи притежатели на свине в стопанства вид " заден двор " в Пазарджик, които по-рано през днешния ден оповестиха, че ще проведат митинг в петък вечер.

Там тя разгласи, че дава още една седмица пролонгация за колене на свинете, като изясни, че област Пазарджик е един от районите с по-голям брой домашни прасета, без ограничения за биосигурност и е естествена реакцията на кметовете в тези обитаеми места, които се сблъскват с страстта на хората.

„ Това са ограничения за предварителна защита и в случай че в този момент домашните прасета могат да се заколят и хората да оползотворят месото, в случай че вирусът на африканската чума бъде открит тук, то тогава следват другите ограничения и тези прасета би трябвало да се загробят. Това, за което помолиха кметовете на села е да бъде продължен срокът с една седмица, т. е хората да имат две съботи и недели, с цел да съумеят да заколят животните “, разяснява Танева.

Тя изясни, че първичният период, избран от Областната епизоотична комисия е 2 август, а след удължаването, с включването на почивните дни, този период ще бъде до 11 август в това число.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР